Türkiye’de Altın Nerelerde Bulunur?
Türkiye’de Altın Nerelerde Bulunur; Türkiye’de Altın madenlerinin varlığı konusunda araştırmalarını yıllardan beri sürdüren bazı Bilim adamlarımızın, yaptıkları çalışmalar ülkemizin yüzünü güldürecek sonuçlar verince, MTA’nın ve 1980li yıllardan beri Türkiye’de araştırmalar yapan yabancı maden şirketlerinin verilerini birleştirdik. Aylarca süren çalışmalarımız neticesinde, Türkiye’nin yok denilen Altın madenlerini ve tespit edilen rezervlerinin zenginliği karşısında şaşkınlığa düştük. Ekonomik darboğazdan çıkmak için şu an atılacak ilk adımın bu yatakların işletilerek ekonomiye kazandırılması bir çok insanımıza iş olanağı ve ülkemize de önemli döviz girdisi sağlayacaktır. Bu düşünceler doğrultusunda, Kuvay-i Milliye Eylemcileri Türkiye’nin Altın Haritasını hazırladı.
1987 yılında İTÜ’deki Bilim Adamlarının hazırladığı bazı bölgelerdeki Altın yatakları ve rezerv durumlarının değerlendirildiği araştırma raporunu göre; Anadolu’da en büyük Altın rezervlerinin, Toros sıradağları içinde yer alan Bolkar Dağı ile Erzurum’daki Narman-Karadağ cevher kompleksinde olduğu saptanmış. Topraklarımızda bulunan Altının çıkarılması, değerlendirilmesi ve zenginleştirilmesi için bir araştırma merkezinin kurulması da istenen bu raporu, 1988 – 1990 yılları arasında zamanın ilgili Başbakanı ve Bakanları ile Maden Dairesi Genel Müdürlüğündeki yetkililere de sunulan bu raporda özetle şu verilere ulaşılmış. Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere sahne olan Anadolu’da pek çok Altın eser bulunduğunu, bunun da topraklarımızda bol Altın olduğunun göstergesi olarak algıladıklarını araştırmalara bu noktadan hareket ederek başladıklarını belirten bilim adamları; Türkiye’deki Altın yataklarını Plaser tipi cevherler , Serbest Altın içeren cevherler, Sülfürlü minerallere bağlı cevherler ve Refrakter cevherler diye sınıflandırmışlar. Plaser tipi Altın cevherlerinin genellikle Manisa’nın Salihli ilçesi ile Hatay’ın Akıllı Çayı ve İstanbul’a çok yakın olan İğne adanın kumlarında bulunduğu saptanmış. Bu tür Altın cevherlerinin işlenmesinin kolay olduğu belirtilen raporda Hatay Kızıldağ’daki Altının mobilize olarak Akıllı Çayı ve Asi Nehrinin sularına karıştığı belirtilmiş.
Türkiye’de işlenmesi en kolay Altın cevherlerinin başında gelen Serbest cevherlerin Bolkar Dağında yer aldığına işaret edilen araştırmada , Bolkarların Altınından Hititlerin de istifade ettiği görüşüne de yer verilerek, Bolkarlarda 354 bin 800 tonluk bir cevher alanı içinde bulunan Altının tonda 9 gram gibi çok yüksek verimlilikte olduğunun altı çizilmiş. Bu arada Bolkar rezervinin yaklaşık yüzde 75ini oluşturan Yeşelli Mağarasından alınan numunelerin ise tonda 14.5 grama kadar yükselen zenginlikte olduğu tespit edilmiş.
Araştırmalar sonucu Çanakkale’nin Madendağ , Kartaldağ yöresi , Serçeler Terziler sahaları arasında yapılan incelemelerde Kuvars damarları içinde de zengin Altın cevheri bulunurken, Bilecik- Söğüt arasında uzanan Krom cevherleri içinde de ‘Sarsma masa teknolojisi ‘ ile Altın elde edilebileceğine dikkat çekilmiş. Öte yandan Erzurum yöresinde Narman – Karadağ kompleksi içinde açılan galerilerde en verimli damarlara rastlanmış ve tonda 25 gram gibi dünya ölçülerine göre yüksek sayılabilecek Altın tenörü tespit edilmiş.
Bakır sülfüre bağlı Altın içeren cevherlerin Rize – Çayeli , Ergani , Artvin , Yusufeli ve Esenderede yaygın olduğu, Kastamonu Kürede bakırlı pirit yatağında Altın olduğu saptanarak, Bakibaba , Aşıköy yataklarında da Dünya ortalaması olan tonda 2.5 gram Altın veren rezervlere rastlanmış.
Bu araştırma raporunun, Başbakan, Bakanlar ve yetkililer tarafından nasıl değerlendirildiğinin sonucunu hiç kimse bilmiyor!…
TÜRKİYE DE ALTIN NERELERDE BULUNUR
Arama seferberliği başlatan MTA Genel Müdürlüğü, vatandaştan da kazma-kürekle altın aramasını istiyor. MTA Genel Müdürü Üzer, altının yüzde 90’ının halen yeraltında olduğunu söyledi.
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 600 tonluk altın madenini işletilebilir hale getirdi. Ancak MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer Türkiye’deki altın rezervinin yüzde 90’ının halen yer altında keşfedilmeyi beklediğini savundu.
VATANDAŞ KAZMA KÜREK ARASIN
Üzer, “Altın işletmesi Bergama-İzmir civarında, Gümüşhane’de ve Erzincan civarında olacak. Şu anda kurulma aşaması devam ediyor. Bütün yer bilimciler 6 bin 500 ton civarında altınımız olduğuna inanıyor, MTA olarak biz de inanıyoruz. Vatandaşlar da arasın, kazma kürek arasınlar” dedi.
NERELERDE ALTIN ARANABİLİR?
MTA’nın tespitlerine göre altın bulunabilecek yerler şöyle: Tokat-Giresun arasında Sayaca, Akoluk mevkii. Tokat-Sivas arasında Evliyatepe bölgesi. Erzincan, Elazığ, Sivas arasında Bakırtepe ve Nazarusağı ile Kars-Kağızman. Kayseri’de Mahmatlar ve Kırşehir’de Savcılıbeyit, Terziali bölgeleri. Adana’da Bolkarda, Antakya’da Kisecik ve Akıllıçay mevkii. Bilecik-Söğüt, Bursa-Balıkesir arasında Sülüklüköy-Beyköy bölgeleri. Afyon-Kütahya arasında Dağardı, Karaağaç ile İzmir-Aydın arasında Emirli, Bozdağ, Arapdağı bölgeleri. Çanakkale’de, Kartaldağ, Şahinli, Madendağ, Pirentepe ve Altınoluk bölgeleri. Trakya’da İğneada altın rezervinin bulunduğu bölgeler olarak belirlendi.
MTA Genel Müdürü, altın çıkarırken çevreyi korumaya yönelik tedbirlerin de mutlaka alınması gerektiğini söyledi ve ekledi: “Hem çevreyi korumamız lazım, hem de altın üretmemiz lazım. Bütün gelişmiş ülkeler altını siyanürle elde ediyorlar. Bizim de bazı altınları siyanürle elde etmemiz gerekiyor. Çevre tedbirlerini aldıktan sonra altını çıkarmamızın hiçbir mahsuru yok.”
Çok işime yaradı …
Allah razı olsun …
ödevden 100 aldım…
SÜPER ÇOK SEVİNDİM
çok kötü
Erzurum – ispir ovit dağındada altın arasak bulabilirmiyiz …bide nasıl bi yerde bulunabilir oyle bulduğumuz yeri kazalımmı yani
trabzonda hiç 1gr bile bulamazmıyız yani
Erşah beğenmiyorsan yorum yazma . Hem benim çok işime yaradı bunu bil ….. Sağ olun
balık esir ayvalıkta altın kırıntısı buldum devamıda var koboy filimlerindeki gibi şimdiden kolay gelsin
Bende dere yataklarında eleme yöntemiyle kırıntı altın arama işiyle uğraşıyorum sizinle iletişime geçmiş istiyorum.dönerseniz sevinirim hasan 5393544120
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008171682173
Hocam ne kadar buldunuz kaç gr eyer gr çoksa dönüş yapın yardımcı olalım isterseniz gmrüşelim05412140465
Hocam eyer gr ne kadar eyer çoksa madden sahası yapacak yer arıyoruz eyer ne kadar gr belirtirseniz yardımcı olalım 05412140465 dönerseniz grşz
Selam ben kars kagızmanda bir maden buldum ama araştıramaya çalıştım baktıramadım madenin üstü altın gibi sap sarıydı bildigimiz altına benziyordu ilk başta altın sandım birini kırdım ince bir tabakaydı üstündeki sarı içi siyah kömür gibi yeşil kil topragın içindeydi dere yatagında buldum heyelan olmuştu orda ordan su getirmişti o kili galiba çünkü orda o renkte toprak yoktu bişi çıkarmı ondan acaba
Dere yatağından altın tozu ayıklamak için tasarlamış olduğumuz makinemiz, siz altın arayıcılarının hizmetine sunmak için imalatımız başlamıştır.
Bilgi için 0 544 488 88 98 nolu hattı arayabilirsiniz.
Elemental Endüstriyel
Ali TEKİN
ali tekın bey makımanız nasıl dogrumu basarı oranı ne kadardır arayın benı 05424648934
dere yataklarındakı altın ham maddesını nasıl elde edebılırım yardımcı olacak arkadaslar beklıyorum cvb
Erzurum da bir yer tespit ettik 6 ay çalıştık ruhsatı çıkarmak için müze müdürü killik yaptı izin vermedi..şimdi o müdürü n hakkında gelecek biri olsa o mali çıkaracaz..70 ton var
Erzurumda bahsettiğiniz yer madenmi definemi yardimci olabilirim
Hocam madenmim definenmim bana dönüş yaparsanız yardımcı oluruz 05412140465isterseniz mesaj at tada çağrı bırak dönüş yaparız
Mudurun ismini yaz ilgileneyim…
Bok gibi hoca beğenmedi. İstediğimi de bulamadım d
no ı don`t idiot`s
Nerde cikarildigi disinda hersey yaziyo madeleyemedinizmi sunu hic isime yaramadi
MTA Genel müdürlüğü vatandaşa ara diyor güzel hoş da yasal olarak sıkıntı olmaz mı yoksa maden kırıntılarını aramak veye toplamak yasaktır diye bir yasa yok mu vatandaşı bilgilendirmek lazım bu konuda bu kişisel fikrim MTA Genel müdürlüğüne verdiği bilgilerden dolayı teşekkürlerimi sunarım
hepiniz malsınız
sen nesin aq orosbusu
az da olsa aydınlatıcı bir yazı lakin işin kanuni boyutunu da iyi hesaplamak lazım, ne de olsa burası Türkiye her an her şey olabilir.Bu yüzden her duruma karşı hazırlıklı olmak gerekir.Fakat şu da bir gerçek ki koskoca MTA müdürü vatandaştan kazmayı küreği alıp altın aramasını istiyorsa bunun da gerçek olup olmadığını araştırıp harekete geçmek de yarar var.Aksi takdirde gün gelir bu en değerli altın rezervlerimiz de fırsatçı emperyalistlerin eline geçebilir.
Yorumları okurken hakaret içeren, halkın kalkınma şevkini kıran yorumlar olduğunu gördüm. Bunun üzerine de kendi fikrimi sizinle paylaşmak istedim. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında olan yüzlerce altın yatağının varlığını bir kaç gün önce okuduğum “suikastler” adlı kitaptan öğrendim. Yazarı Yılmaz Tekin. Uzun yıllardır altın rezevrlerini işletemememizin nedeni Alman lobiciliğidir. Kitabı bitirmenin üzerine hâla Türkideye’de altın madenleri işletilmiyor mu? Düşüncesiyle araştırma yapayım dedim bu açıklamadan okumaya başladım. Demem o ki, milletimiz yorumlardaki hakaret ve şevk kırıcı haddini bilmezlere kulak asmasınlar. Ülkemizin çok çalışmaya ihtiyacı var bunu ancak birlik olarak yapabiliriz. Ülkemizin refahı için herkesi bilinçlenmeye çağırıyorum. Dış güçlerin oyunlarına gelmeyelim. Altın rezevleri tükenmiş olsa bile Almanya’daki altın stoklarının dünyanın her yerindeki altın ihtiyacını karşılayabildiğini öğrendim. Nasıl bir güç savaşının ortasında olduğumuzu farkettirelim. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun da dediği gibi herkes Almanya’daki Türkleri bilir De Türkiye’deki Almanları bilenimiz var mıdır?
kanunlarda deherli maden krıntılarını toplamayı engelliyen bir yasa yok. Yani dere yataklarından veya toprak kazıp toprağı eleyerek değerli cevher kırıntılarını toplayabilirsiniz. Topraktaki cevheri almak ile define kazısı yapmayı karıştırmaalım lütfen. Ancak elinize bir altın eleği alıp dere yataklarında değerli cevher kırıntılarını arayabilirsiniz. kanunen hiçbir yasak yoktur
Evet arkadaşlar derelerde ve toprakda bulduğunuz altın parçaları altın taneleri altın tozları denmekde( gömü ve hazinneler değil tarihi eserler değil bunlar kaçakcılıga girer izinle yapılır ) bizlerin arayacağı yasal olan dere içinde elek tasla taprok içinde bulduğumuz altın parçaları yasaldır tabiki dedektör olmayacak yanınızda
Arkadaşlar güzel bilgileriniz için teşekkür ederim. Elime aldım elegi çıktım akarsulara şu an altın arıyorum 🙂
En çok doğu diyor doguda bir il ilce koy ismi gormedim a k
selamun aleyküm bende bursada derelerde altın parçaları toplamak ıstıyorum pazar gunlerı maddi açıdan destek olsun dıye bana tavsıyede bulunabılcek varmı bursada hangi derede bulabılırım veya kaplıkayadaki derede varmıdır burdan veya telden yardımcı olursanız sevinirim 0534 370 12 06
emın misen
beni ara tel 0535 566 3758
ADIYAMANIN/KAHTA ilçe sinde kahta çayı mevkiğinde bi noktada altın bulduk kırıntı halinde 4 yıldır topluyoruz ve ayarlı bilezik kalıbı aldık bilezik yapıp satıyoruz mta güneydoğuyu neden yazmamış anlamadım harıl harıl altın bulunuyor bizden daha önce bulanlar köşelik oldu biz senede iki bilezik yapabiliyoruz sadece
bolkar dağları ADANA denmiş. Ama navigasyonda Bolkar Dağları bazan Niğde bazanda Mersinde gösteriyor.Net bi yer söylenebilirmi acaba…
Sivas koyulhisar hakkında bilgisi olan var midir acaba yardımcı olur musunuz
Tahtada eksik varmış diyorlar; ne denli doğru bilmem.